wool underwear TÜRKİYE CANIM FEDA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
on 4 Mayıs 2012 Cuma

Kiraz Aşılama

Yabani Kiraz veya idris meyvesi (mahlep) çöğürüne /anacına verimli
Bir  Dalbastı kiraz ağacından alınan göz (domur) aşısı yapılarak üretilir.15 Mayıs /15 Haziran Sürgün aşısı- 15 Ağustos/15 Eylül Durgun göz aşısı Uygulanır. Birinci yol tohumla çöğür yetiştirilir. İkinci yıl göz aşısı yapılır.
Ceviz ve kiraz ağaçlarında T göz aşısı için aşılama zamanının 15Mayıs /15 haziran arasında ve  aşılamada uygun zaman seçimi önemlidir.
Kalem alınacak ağacın kolay  kabuk vermesi (kabuğunun rahat kalkması) gerekir  Bu zaman dilimi ceviz, kiraz ve diğer meyve ağaçlarında T göz aşısı için uygundur. Aşılama yapacak olan çiftçilerimizin aşılanacak ağacın kabuk vermesine dikkat etmeli. Ayrıca göz alınacak kalemler sağlıklı ağaçlardan seçilmeli. Senelik kısmen pişkin sürgünler tercih edilmeli ve üzerindeki gözler pişkin olmalıdır. Bunun yanında anaçlar aşılamadan bir iki gün önce sulanmalıdır. Aşılama için alınan kalemler aşı esnasında su dolu kaplarda ya da ıslak bez içerisinde muhafaza edilmeli. Sürgün dibi ya da ucundaki gözler aşı gözü olarak kullanılmamalı sürgün ortasındaki pişkin gözler  tercih edilmelidir. Aşı noktasının aşı bağı ile hava almayacak şekilde en kısa zamanda sarılmalıdır. Bağlar 20-25 gün sonra aşı gözünün ters noktasından kesilerek çözülmeli. Gözün kabuğu normal açık kahve veya yeşil renkte ve göz şişkin ise aşı gözü üzerinde bırakılan yaprak sapı  el değdiğinde hemen kopuyorsa aşı başarılıdır demektir.
Yine Aşağıda Kalem Aşısıyla kiraz aşılama örneği görülmektedir










Ceviz Aşılama











 Buda Kabuklu A.B.D(U.S.A) Teksas Aşısı




Related Posts with Thumbnails
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...