Kayısı Aşılama(T göz aşısı yöntemiyle)
Malzemeler
1
Kayısı ağacı olgun ve kahverengi dallarını 1 / 2 inç çapı kadar tomurcuk filizleri toplayın. Ağaç kabuğu kolayca soyulanları toplayın.
2
Nemli bir bezle veya kurumaması için onları nemli tutmak için sarın
3
Tomurcuk tabanı altında yaklaşık 1 / 2 inç başlangıç ve bunun üzerine 1 / 2 inç biten tomurcuk altında keserek aşılı yapılması için her bir tomurcuk filiz çıkarın. Tomurcuk kabuğundan kare ve üst kenarına küçük bir kalkan şeklinde kesin.
4
Çıkartın ve sadece kabuğu tomurcuk bırakarak kesin, hafifçe sıkarak .Tomurcuk kurumasına izin vermeyin.
5
Genç sürgüne gövde kabuğu 'T' şeklinde kesin .Çok derin kesmemek için dikkatli olun. Gövde kabuğu gevşetmek için, bıçağın ucu ile kesilen köşeleri kaldırın.
6
Böylece tomurcuk kabuğu, 'T' kesilmiş yere tomurcuk kalkan sivri kısmı kaydırın. Üst kalkan 'T' Çapraz kesim yerine kadar tomurcuğu yerleştirin.
7
Tomurcuk yerinde tutmak için lastik bant şeritler ile veya iple gövdeyi sarın. Tomurcuğu örtmeyin.
8
Aşının tutup tutmadığını görmek için iki hafta sonra tomurcuğu kontrol edin. Tomurcuk yeşerir önümüzdeki ilkbahara kadar hareketsiz kalmalıdır. Büyümesi için yeni bir tomurcuk çıktığında (alttan) kök tarafına taraf oluşan tüm sürgünler çıkarın.
0 yorum:
Yorum Gönder